Korsstygnstavlan

Det har blivit dags att presentera priserna i Konstföreningens konstlotteri. Hoppas ni alla har tagit lotter nu, har ni inte gjort det så ta lotter i konstföreningen konstlotteri, ni ska stödja konstföreningen för vi arbetar ihärdigt med att stödja konstarter som är döda. Vi arbetar alltså för att de ska uppstå igen så vi kan ha glädje av dem även i vår tid. Många i konstföreningen är också medlemmar i dåtidens vänner.  Och vi samarbetar när det gäller detta, det är ju viktigt att vi inte glömmer bort det som är bortglömt utan att vi håller de minnen levande som ingen sedan länge kommer ihåg. Så att de inte försvinner för alltid, de som redan har gjort det, tycker vi.

Därför har vi ett konstlotteri och jag har priserna här och jag ska presentera priserna så att ni förstår att ni ska ta en lott i det här lotteriet och stödja konstföreningen på detta sätt å även dåtidens vänner som vi samarbetar med, jag sa väl det förut tror jag. Jag hann väl säga det innan jag sa det nu så jag har väl sagt det förut att vi samarbetar med dåtidens vänner. Det är viktigt att vi nämner det så att de inte känner sig förfördelade, jag tror jag sa det förut men nu säger jag det igen. Vi samarbetar alltså med dåtidens vänner. Så när ni tar en lott så stödjer ni inte bara oss utan även dåtidens vänner, som jag påpekade.

Första pris i konstföreningens konstlotteri den här månaden är en korsstygnstavla. Gråsparv.
Andra pris i konstföreningens konstlotteri den här månaden är en korsstygnstavla. Domherre.
Tredje pris i konstföreningens konstlotteri den här månaden är en korsstygnstavla. Av… vi vet inte vad det är. VI har inte lyckats artbestämma den. Men den är väldigt fin, välgjord. Den är gjord av Hanna Sjöström 104 år i Vallbohed. Den är väldigt fin som sagt.  Den är gjord på 1800-talet å det är väldigt fint. Ja hon började på 1800-talet och blev färdig för inte så länge sedan faktiskt. Det tar ju väldigt lång tid att sy korsstygnstavlor. Det vet ni som har provat, man får ju sy i kors… och kommer ingenstans. Men det är ju det vi värnar om så i konstföreningen, att man inte alltid måste komma någonstans. Att det ska få ta tid, det måste inte gå så fort. Det är en dag i morgon också… är ju valspråket för dåtidens vänner som vi ju samarbetar med när det gäller detta som vi påpekade förut tror jag.

Men som sagt vi vet inte vad det är för fågel. Det kanske är en fågel som fanns på 1800-talet, men som har dött ut. Vem vet den kanske har gjort sitt på den här planeten. I alla fall så har vi pratat med våran hobbyornitolog Bobby och bett honom titta närmare på den här tavlan. Å så tog Bobby tavlan och sa att han skulle titta närmare på den. Väldigt mycket närmare tittade Bobby på den här tavlan. Väldigt, väldigt närmare tittade han på den. Han hade den hemma i flera dar, i en hel vecka hade han den hemma och tittade väldigt närmare på den här tavlan. Sen kom han tillbaka efter en vecka och så sa han
”nu har jag tittar närmare på den här tavlan.”
”Det är en korsstygns tavla.”
”Ja det vet vi”, sa vi, ”men vad är det för fågel?”
”Jasså,” sa Bobby, ”Då får jag nog titta närmare på den här tavlan”.

Å så tog han med sig tavlan igen och skulle titta ännu närmare på den än vad han redan hade gjort. Det var många som inte trodde att han skulle kunna titta närmare på tavlan än vad han redan hade gjort. Det var många i föreningen som tvivlade på om han verkligen skulle kunna titta ännu närmare på den här tavlan , men där slog oss alla Bobby med häpnad. Han lyckades titta ännu närmare på tavlan än vad han redan hade gjort. Han passerade närgränsen för vad som är möjligt när det gäller att titta närmare på korsstygns tavlor. Det var så närmare att korsstygns institutet i Brighton hörde av sig och sa
”att nu är det någon som tittar väldigt närmare på en tavla, vi har aldrig varit med om att någon varit så närmare en korsstygns tavla. Vi måste få komma och titta på detta fenomenet.”
Så det anordnades resor från Brighton, från hela Europa kom folk i bussar för att titta på Bobby när han tittade närmare på den här tavlan. Resebyråer instiftades enbart för detta ändamål. Det var rena korstågen.

I alla fall när Bobby hade lyckats freda sig ifrån all uppståndelse så kom han i alla fall tillbaka till oss  och så sa han
” Nu har jag tittat närmare på den här tavlan.”
”Det är inte talgoxe.”
Så det vet vi säkert, det är inte talgoxe det har Bobby garanterat, det är inte talgoxe. Så alla ni som inte tycker om talgoxar ni behöver inte vara oroliga. Ni kan lugnt ta en lott i konstföreningens konstlotteri och komma med och sitta vid dragningen och känner er lugna och fina, ni behöver inte vara oroliga att ni ska få med er någon obehaglig talgoxetavla hem som ni ska hänga upp i hallen och ska behöva gå långa omvägar för att slippa titta på så att ni känner obehag varje gång ni kommer hem, utan det är ingen talgoxetavla, Bobby har garanterat det å han är särskilt väldigt bra på talgoxar just bobby just, så det kan vi veta säkert.  Ni behöver inte vara oroliga, ni kan lugnt ta en lott i konstföreningens konstlotteri ni som inte tycker om talgoxar menar jag, ni kan sitta med och äta era mazariner och dricka ert kaffe och känna lugn under dragningen, ni kommer inte få med er någon otäck gammal talgoxetavla hem som ni måste lägga i någon kista i källaren som kommer orsaka framtida arvstvister bland barnbarnen som letar bland era kvarlevor och hittar en gammal avskyvärd talgoxetavla och blir ovänner, å någon som hellre skulle vilja haft ett bettskensetui i mammutläder, blir bara förbannad och säger
”du kan ta dig förbannade talgoxetavla”
… så det är ingen fara, det är ingen talgoxe detta, ni behöver inte vara oroliga…

Förresten så förstår jag inte vad ni har emot talgoxar? Det är väl inget fel på talgoxar, det är en liten trevlig fågel, som lägger ägg och bygger bo och finner sig i det ekologiska systemet och har sin givna plats i näringskedjan, finns ingen anledning att tycka illa om talgoxar, jag förstår inte alls varför ni tycker illa om talgoxar. Om det ska vara på det viset kan ni ge fan i att ta en lott överhuvudtaget. Ja, så var det sagt.

Så har det också fallit på min lott, apropå lotter, att presentera svaren på poängpromenaden vi hade. Om ni kommer ihåg den, det var ju inte så många som kom i mål. Det var ju väldigt svåra frågor den här gången, men jag har i alla fall fått i uppgift att presentera svaren  så att ni inte ska behöva sväva i ovisshet om vad ni har varit med om.

Första frågan på första stationen var ju: Vad är ett liggunderlag? Rätta svaret är ÖIS.
Den var det ingen som hade rätt på.
Andra frågan var ju så här: Vad får man om man pressar skiten ur gröna och svarta oliver? En rackagaisare.
Den var det ingen heller som hade rätt på.
Tredje frågan: Hur vet man att Jesus far Josef var timmerman? Det sågs på’n.
Den var det flera som hade rätt på faktiskt, det är roligt att se att ni kan eran Bibel.
Fjärde frågan: Vad är det som har femhundra ben men ändå inte kan gå? En halv tusenfoting.
Den var det ingen som hade rätt på. Och den var ändå med förra månaden.
Femte frågan: Vad ska man göra med en hund som jagar folk på cykel? Ta ifrån honom cykeln.
Den var det flera som hade rätt på faktiskt.
Sjätte frågan. Vad blir det om man korsar en zebra och en glasögonorm? En randig optiker.
Den var det ingen som hade rätt på.

Vi kanske måste sluta nu, vi kanske inte har mer tid… jasså vi har tid … vi har mera tid så vi kan fortsätta.
Sjunde frågan: Vad är det som har fyra ben och en arm? En glad pitbull.
Den var det en som hade rätt på.
Åttonde frågan, vad blir det om man korsar en giraff med en igelkotte? En jävligt stor tandborste.
Den var det ingen som hade rätt på heller.
Sen var det väldigt många som hade svarat Bert Karlssons fru på nionde frågan, men ni måste ha läst fel, det står alltså inte maka Bert, utan makabert. Så rätt svar är alltså Bert Karlsson själv.

Men jag tror vi får sluta nu för vi har 48 frågor kvar så vi hinner nog inte det. Men ni kan gå in på vår hemsida wwwwww…vi vet inte riktigt.

Men stöd konstföreningen som sagt köp lotter vi vårt lotteri, ni kan också köpa våra kokbok, 5 kronor. Den heter döda rätter. Det är inga recept i den. Det är bilder på styrelsen. Köp den som sagt. Däremot så blir det ingen poängpromenad nästa månad eftersom det var så dåligt resultat den här månaden. Men ni kan ju gå ut i skogen i alla fall och saknar ni frågorna så kan ni ju alltid gå dit ni aldrig har vart och fråga er fram.

En reaktion på ”Korsstygnstavlan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s