Om C Eriksson Solo

c_eriksson_soloClaes Eriksson undersöker scenens många möjligheter på ett ganska underhållande sätt. Så lyder programförklaringen till Claes Erikssons första solo show och varför gör han då detta? Ja, jag vet inte men jag vet bara att om jag inte göra det så blir det inte gjort, säger han i inledningen. 

Han tar sitt uppdrag att utforska scenen på fullt allvar och han ger exempel på allt man kan tänkas göra på en scen bland annat poesiafton, konsert, revy och konferens.

Föreställningen hade premiär den 28 september 2007 som vanligt på Lorensbergsteatern och tillsammans på med Claes Eriksson på scen är Solorkestern ledd av Anders Ekdahl med i orkestern är också Vanja Holm så vi känner igen Alla ska bada där hon nog spelar på allt som går att slå på och att se henne spela är ett nöje i sig.

Efter en första säsong i Göteborg så gav sig Claes Eriksson ut på turné med föreställningen under våren 2008 och besökte bland annat Malmö, Halmstad och Trollhättan med turnéavslut på Lorensbergsteatern. Men det var inte sista gången den spelades utan på hösten flyttades föreställningen traditionsenligt till Stockholm och Maximteatern och under hösten 2009 så ingick föreställning i Riksteaterns höstrepertoar och turnérade runt mellersta och norra Sverige.

Mottagandet av föreställningen blev mycket bra och kritikerna var överens om att Claes Eriksson hade nått nya oanade höjder.

Betyg: rate5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s